Julmust i våra hjärtan!

Julmust - Fotograf: Bodil Bergman HughesNär jag importerade min amerikanske man till Sverige hösten 2000 fick jag upptäcka mitt hemland på nytt. Jag levde praktiskt taget med en turist de första par åren eftersom sådant som var vardag och självklart för mig var nyheter för honom. Det var mycket jag var tvungen att förklara och faktiskt se i nytt ljus.

En av de sakerna var JULMUST.

Jo, det finns bara i butiker en viss period under året. Ja, det är faktiskt samma sak som påskmust. Nej, jag vet inte varför det inte finns i butiker året om. Nej, jag vet inte hur länge det har funnits. Jag vet bara att det har funnits i …50 år i alla fall. Hela MITT liv!

Jag gissar på att det många som inte vet så mycket om julmust. Vet du tex att det är ett enda företag (ett familjeföretag), utanför Örebro, som har receptet på grundessensen av julmust? Det är som … Sveriges Coca Cola!

Anna Carlstedt, Julmust - historia, hemligheter, hajp. foto: Bodil Bergman Hughes, Bergman Hughes ImagesÄntligen har någon tagit tag i det här och skrivit boken om Julmust! Julmust – historia, hemligheter, hajp. Och denna företagsamma kvinna heter Anna Carlstedt. Jag träffade henne första gången som tonåring och är så glad över att fortfarande känna henne. Hon har ett imponerande CV och ett enormt hjärta. I dagsläget är hon ordförande för Svenska Röda Korset och … författare till denna nya bok om Julmust!

Det skulle ju kunna räcka att jag verkligen tycker om julmust (vem gör inte det?) för att skriva om det här men nu är det så att idag ska jag på releasefest! Och jag kan med stolthet säga att jag faktiskt är en av medskaparna till boken!

Förra året samlades en grupp julmustfantaster hemma hos mig för provsmakning (beskrivet i boken) och dessutom har jag fotograferat de vackra flaskorna i julmiljön här hemma. Har ni vandrat in i mina vanliga gallerier (med bebisar och familjer) så kan ni känna igen bakgrunden till flaskorna i vissa bilder. Eller hur?

nyfödd foto: Bodil Bergman HughesJag älskar fotografera små nyfödda men det är också roligt att få prova på något helt nytt när tillfälle ges. Jag är inte den som tvekar för länge när någon kommer med en ny idé och vill att jag ska vara med och det är mycket sällan jag får ångra mig!

Det var så roligt att få vara medverkande i denna historiska bok och jag önskar Gidlunds Förlag och Anna all framgång med försäljningen! Seriously, vem behöver inte en bok om Julmust!? Årets Julklapp, skulle jag vilja påstå! KÖP BOKEN HÄR.

Julmust - foto: Bodil Bergman Hughes, Bergman Hughes Images

Julmust - foto: Bodil Bergman Hughes, Bergman Hughes Images

Julmust - foto: Bodil Bergman Hughes, Bergman Hughes Images

Inbjudan_Julmust

 

 

 

 

 

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser