Struktur och strategi

Jag håller fortfarande på med mina tidiga morgnar. Planen är att gå upp 05.00. En del dagar har det varit lite svårare, men då har jag tagit sovmorgon till ca 06.00. Inte till 9 eller 10, som det kunde vara förut. Det är oftast när jag låter klockan bli 23 innan  jag sover som det känns tungt att gå upp. Min gamla nattugglevanor kickar in och jag har svårt att sluta med det jag gör på kvällen.

Men jag är ändå fortfarande igång tidigt. Och det känna fortfarande helt rätt. Här kan du läsa om hur det här med tidiga morgnar startade.

Så jag försöker helt enkelt göra förändringar som ska leda till något bättre. Det har alltid varit svårt för mig, det där med att ändra gamla vanor. Eller att ha en strategi, struktur och en plan.

Eller, en plan kan jag ha. Utan svårigheter faktiskt. Men att verkligen arbeta ut en strategi för att genomföra planen har jag svårare med.  Jag håller så sakteligen på med att strukterara upp mitt arbetsschema över en månad. Där har jag kommit en bit på väg men i övrigt är det ganska … löst. På endagsnivå och på långtidsplanerandet. Jag beundrar människor som klarar det. Som lever med ett strategiskt tänkande som en självklarhet.

Igår fotograferade jag Kajsa. Hon är en kvinna med strategier. Hon säger att ”Jag vill leva på ett visst sätt och måste nu arbeta fram hur jag kan nå dit.” Just nu håller hon på att lägga en plan för resten av sitt finansiella liv och jag är så imponerad av de steg hon tar utan att tveka, inom de tidsramar som är nödvändiga, för att det ska fungera. Hon har flera idéer om hur jag skulle kunna förändra min tillvaro i mitt företag också och det känns verkligen inspirerande.

Kajsa och jag gick upp på husets gamla piskbalkong för att fotografera för hon hade en idé om att hon ville ha en stadsbild i bakgrunden. Hon har aldrig fotograferats professionellt förut men hon visste precis vad hon ville ha. Och fint blev det.

Nu är klockan 06.19. Jag har mediterat, druckit mitt ljumma glas vatten och skrivit det här blogginlägget. Nu ska jag börja planera resten dagen. Och se till att följa den planen.

Kajsa Sihlén foto: Bodil Bergman Hughes

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser