Miracle Morning dag 1

För ett tag sedan hörde jag talas om en bok som heter Miracle morning. Jag har inte läst den men vet lite om konceptet. miracle morningDet handlar om att stiga upp tidigt, tidigt på morgonen och spendera en stund på personlig utveckling innan dagens arbete sätter igång. Vad jag förstår så finns det en ritual man kan följa som innehåller reflektion, affirmation och annat. Jag har inte läst den så detaljerna är inte klara. Men jag drogs till budskapet eftersom jag har känt ett tag att jag måste förändra min vardags rutiner.

Jag är nattuggla så jag är gärna uppe sent. Jag är företagare så jag jobbar jämt. Sent. Hemifrån, förvisso, men mycket och sent.

Och känner ofta att jag inte hinner med det jag ska. Och att jag inte hinner med familjen. Inte min man och inte min dotter. Och inte mig själv. Jag var tvungen att lägga till den meningen, nu. För först tänkte jag inte ens på det.

Häromkvällen bad min dotter mig hjälpa till med att förhöra henne inför ett  kommande prov i skolan (hon går i femman) och jag sade: ”Inte just ikväll. Jag kan göra det senare i veckan.” Och när jag sade det så kände jag genast hur fullständigt fel det var! Det var som …ett svek. Och ju mer jag tänkte på det under veckan så växte känslan av att det här kan bara inte fortsätta! Jag måste ändra om något så att jag känner att jag har tid för det som faktiskt är viktigast. De jag älskar.  … och mig själv.

Så igår lade jag mig med resten av familjen, kl.22.00.

Ni kanske tycker det där var en fullkomligt normal mening om ett fullkomligt normalt tillvägagångssätt men för mig är det SENSATION! Jag går ALDRIG och lägger mig före midnatt och det är inte sällan jag är uppe till 01 eller 02. Men nu var det dags för förändring. Kl.22 låg jag i sängen och ringklockan ställdes på 05.00.

Och nu är klockan 08.00 dagen efter. Och … det har varit en fantastisk morgon!

Jag började med att dricka lite ljummet vatten med citron istället för mitt vanliga kaffe med en gång. Sedan satte jag mig med en av mina nya appar (Calm) och gjorde en avslappningsövning. Sedan gick jag in i köket och satte en bröddeg. Först därefter började jag jobba. Redigerade bilder.

Det var fullständigt fantastiskt! Allt! Men det jag märkte var att jag nu kunde arbeta med det jag vanligtvis sent på kvällen efter en lång och intensiv dag. Nu kunde jag göra det helt utvilad! Och så mycket jag hann med innan klockan 8!

Min man gick upp tidigt, för att han hade en tidig morgon på jobbet, och  var jätteglad över att ha sällskap. När min dotter vaknade och kom ut i köket till mig sade hon ”Vad mysigt det var att komma upp!” Jag hade tänt ljus i vardagsrummet och i köket doftade det bakat.

Och jag kände mig så lycklig. Och lite skamsen över hur jag varit så frånvarande från min familjs morgnar så länge! Och kvällar också, egentligen.

Efter bara den här första morgonen har jag en känsla av att jag håller på att stiga in i ett helt nytt skede i mitt liv. Igen.

Fascinerande.

Fil 2015-10-02 08 12 15

Annonser
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser