När jag bytte liv – artikel i tidningen Må Bra.

När jag var lärare så brukade jag säga till ångestfyllda elever i nian, som skulle välja gymnasielinje, att inget val är oåterkalleligt. Man kan byta karriär om man har valt en. Man kan flytta vidare från staden man valt, man kan ändra sig helt enkelt! Även om större saker än om man ska köpa Aftonbladet eller Expressen.

Visst det finns väl en del som inte går att ändra på i efterskott. Utflugna sårande ord till exempel.  Lagt kort ligger. Men då kan man be om ursäkt. På riktigt. Säga att man var en idiot och be om förlåtelse. Alldeles för få som beter sig som idioter, och vet om det, ber om ursäkt för det! Och de som inte vet om det …. ja, vi får väl säga åt dem, om vi råkar se det. Det görs för sällan, det också!

Jag har haft en handfull helt olika karriärer i mitt liv. Startade som barnskötare, fortsatte till frilansande sångerska och musiker (i 9 år) och sedan valde jag att börja studera till lärare. För jag gillade att undervisa, ville ha en akademisk examen och lön den 25e.

Jag var en passionerad och lycklig språklärare i många år! Hur kul som helst! Sedan förändrades så småningom skolans väsen och min lycka naggades mer och mer i kanten. Men jag våndades över att ge upp något som jag kämpat så hårt för att bli!

Jag hade studerat för att få min lärarlicens samtidigt som jag jobbade, i 2 1/2 år. Deltidsstudier vid sidan av mitt heltidsjobb mest, men under ett av åren både pluggade jag och arbetade jag på heltid! Och så sluttampen, då jag samtidigt jobbade heltid, skrev en D-uppsats i lingvistik och passade på att ta hormonsprutor för att kunna bli med barn … inte den mest harmoniska och stressfria perioden i mitt liv! Så att bara lämna mitt läraryrke bakom mig satt långt inne!

Men så fyllde jag 50 år. Det var dags att ta tag i saker och ting. Så jag gjorde det. Jag tog steget in i frilanslivet igen. Nu är jag fotograf på heltid och entreprenör dygnet runt. Ett perfekt, nytt karriärval för mig!

Denna månad skriver tidningen Må Bra om mig och ett par andra kvinnor som tog steget till ett lyckligare liv i 50 års åldern. De ger även tips om hur du kan göra samma sak. Köp och läs!

Fotograf Bodil Bergman Hughes i tidningen Må Bra, nr 9 2015

Annonser
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser