Kunskapstörst

Idag sitter jag och redigerar bilder och skapar fotoböcker till några kunder. Det är roligt på många sätt och känns kreativt, men det tar lång tid och jag sitter här helt själv. När jag startade mitt företag så hade jag ingen aning om hur otroligt många timmar en fotograf sitter framför datorn. Många, många timmar! Nu har jag i och för sig en hund som måste ut ett par gånger om dagen och det är verkligen bra för mig. Annars skulle jag växa fast i den här kontorsstolen!

Under dessa många timmar, och framför allt när det handlar om bildredigering, så lyssnar jag gärna på något samtidigt. Det är perfekt! Ibland kör jag en film eller TV serie uppe i hörnet på skärmen samtidigt men det tar ned takten på mitt arbete lite, märker jag. Så att lyssna är bäst.

Det finns massor att välja på då. P1, Sommar, podcast, allt möjligt. Och så kan man ju lyssna på ljudböcker. Det är bra! Men jag har en annan favorit: TED talks.

Så många otroligt bra små miniföreläsningar om så många intressanta ämnen! Jag älskar TED talks! Och ofta blir det om naturvetenskap. Inte alltid men ofta. Jag är lite fascinerad av det. Speciellt fysik. Har alltid varit. Multiple Universes. Bara frasen får det att kittla i magen! Eller ”Do we see reality as it is?” Spännande, eller hur? Det är mitt TED talk för ögonblicket.

Så medan jag redigerar en familjefotogering från runt mitt lantställe…barnen på landet - foto Bodil Bergman Hughes   …så lyssnar jag på det här. Och om du klickar på bilden så kan du göra detsamma.TEDhomeswirl.webmailswirl.weblogo Bergman Hughes Images

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser