Tomtens verkstad

Nu börjar påsar med porträtt samlas i drivor på parkettgolvet i studion.

Jag har börjat tömma skåpet där jag samlar allt först, när ramar kommit och labbet levererat, för att komprimera lite. Nu, när sista dagarna före Jul börjar ta slut, är det dags att göra kundkassarna redo. Så jag samlar ihop och flyttar över, bockar av listor, letar efter saker (ganska ofta), ler lyckligt över vackra porträtt.

Det har gått fort, det här året.

Jag minns undersköna gravida kvinnor som jag klätt på och av  och fixat med som Barbiedockor, jag minns hur de små nyfödda kändes i famnen, hur de doftade. Jag minns hur familjehundarna tyckte jag var konstig och ganska jobbig (ligg här, vänd om, sitt, ”mjau”, kom, stanna…), hur 3-åringar kunde låta sig mutas, hur blyga (omutbara) 1-åringar slutligen började le och jag minns familjerna som var här.  De invanda, med tre-fyra barn,  och de alldeles nya, med sitt allra första.

Mina påsar ser ut att bara innehålla glas, papper och trä men inget kunde vara längre från sanningen. Däri ligger glädje, stolthet, värme, sårbarhet, närhet, sanning och djupaste kärlek.

Däri ligger framtidens familjeklenoder. Ovärderliga ögonblick fångade i flykten, med älskande människor i ett mycket litet rum.

Mitt rum.

porträttskåpet   IMG_3481 IMG_3478 IMG_3482

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser