Tre magar – tre historier

gravidfotograf Bodil Bergman Hughes Har ni sett de där dokumentärserierna om tatuerare i Miami Beach?  Det har jag. Flera avsnitt. Det är inte  helt otippat för jag tycker faktiskt om tatueringar och var nära att skaffa mig en när jag fyllde 50. Jag kunde bara inte komma på vad motivet skulle vara så jag insåg att jag helt enkelt inte var redo. Än. Kanske när jag fyller 60?

I alla fall så insåg jag, när jag inte kunde slita mig från de där programmen,  att det ju inte var tatueringarna som var huvudsaken utan historierna som hörde till kunderna som kom. Varför de valde de bilder de valde. Deras öden. Deras liv.

Människors historier är oerhört värdefulla och intressanta och värda respekt och uppmärksamhet, enligt min mening. Ibland går jag och tittar på folk jag möter på trottoarerna och undrar över vad just deras historia är.  Och vilken som är mest aktuell för dem just nu. Och mina kunder som kommer till min studio. Speciellt de höggravida. Vilka historier! Ingen är den andra lik. Men förra veckans tre gravida kvinnor jag mötte var en rent sagolik blandning av olika historier.

En var 42 år och väntade sitt tredje barn. Hon hade två tonåringar och skulle nu ha en bebis med sin nya man. Då tänker ni att det var ju en bra historia bara det. Men det slutar inte med detta. De har gjort några IVF som inte lyckats. Hennes nya man har hört (tycker han sig tro) att han inte KAN bli pappa, så hoppet ligger ju inte högt för att deras IVF ska lyckas. Så blir de gravida. HELT PÅ EGEN HAND. Hennes  mage får jag fotografera. OCH sedan bebisen.

En annan kvinna som kom hit poserade så fint i studion med sin man och vi pratade lite under tiden. Mysiga, och lite tystlåtna. När vi precis är på slutet, de packar ihop, vi bokar nyföddfotografering och småpratar lite, så kommer det fram att detta är hennes 7e graviditet. Alla andra har slutat i missfall! Men… det är ju otroligt! Och hon är hos mig! JAG får äran att fotografera detta mirakel! Vi pratar om dessa missfall (lite) och jag berättar om min mamma som fick ungefär lika många. Och så det där med att det måste vara svårt att tro det är sant. Att det ska bli en bebis den här gången.

Den tredje kvinnan som kom gravid till min studio den här veckan kom med sin mamma och sin syster.  De var så otroligt gulliga och så glada att vara där! De hade köpt nya kläder och underkläder och hade idéer om bilder. Vi hade så roligt! Mot slutet frågade jag om vilken syster som var äldst. Den gravida pekade på sin syster och sade: Det är hon. Hon är 19 år. Jag är 17 år. 

Dessa tre kvinnor hade sådana unika och helt olika historier! Det var Fantastiskt att få träffa dem och att få fotografera dem! Och de kommer ju tillbaka med sina bebisar sen. Då får vi prata mer. Och DESSUTOM kommer åtminstone ett par av dem att prata med mig på MAGPODDEN.  Så får ni också träffa dem.

Har jag nämnt på länge att JAG ÄLSKAR MITT JOBB ?

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser
%d bloggare gillar detta: