Har jag det bra?

Bodil i hissenDet händer väldigt mycket roligt nu.

Jag träffar kul, nya människor, har nya samarbeten på gång, har ganska fullt med kunder i min kalender och … det är bra. Eller?

Nu har jag gått omkring några dagar och känt en konstig känsla av oro och lite … små depp. Det är JÄTTEKONSTIGT! Jag förstår verkligen inte vad det handlar om. Jag borde slå klackarna i taket och bara känna mig lycklig. För det händer ju så mycket roligt! Eller är det att det är MYCKET som är problemet? Lite svårt att få ihop det kanske?

Men då tänker jag på mitt förra liv som lärare och vet med säkerhet att min att-göra-lista idag inte ens är i närheten av den jag hade då. Så att … vad är det frågan om?

Jag tänker att det kan vara ett hormondipp på nåt sätt. Kvinnokänslor. Så kan det ju vara. Och då tror man att man mår dåligt på riktigt. Av riktiga anledningar. När det bara handlar om hormoner.
Kemi. Så har det varit förut. Man ser i efterskott vad det handlade om.

Men nu sitter jag här och känner mig inte riktigt tillfreds, lite gråtfärdig, lite … gnällig. Och jag VET att jag bara håller på att oja mig över lyxproblem och det är dags att få perspektiv på tillvaron. Jag tänker på ett facebookinlägg min vän Kina skrev häromveckan. Det var så rätt! Och något jag behöver tänka på just nu. Därefter ringer jag till Emelie och pratar ett tag. Hon är vanlig nog att lägga en halvtimme på mig såhär en tisdagskväll.  Hennes tackkort , som jag fick efter att ha varit på hennes 2-åriga sons begravning i somras, hänger på väggen här i min studio. Det hänger där för att få mig att se på livet med perspektiv och inte glömma att känna tacksamhet.

Det funkar bra. För det är sanningen. Jag HAR det bra. Det är ingen tvekan. Så nu får jag sluta larva mig och gå och se till att min fullt friska dotter verkligen håller på att göra läxan. Och imorgon ska jag fotografera en av mina allra bästa vänner.

Som avslutning citerar jag Kinas inlägg. Kanske borde just DU läsa det. Eller så vet du nån annan som borde. Håll tillgodo!

”Ibland stöter man på människor som lever upp till och bekräftar klyschan”Det beror inte på hur man har det utan hur man TAR det”. Och då menar jag inte människor som har en klinisk depression och är sjuka på riktigt utan såna som fastnat i gnällträsket med sin offerkofta. Min son dog. Livet är skit! För många!

Jag har släkt och vänner som överlevt cancer, som tar hand om handikappade barn, dementa föräldrar, som fortsätter sina äktenskap trots otrohet, som förlorat dem de älskar mest. Min biologiska pappa söp ihjäl sig när han var 55. Jag har de senaste 12 åren förlorat fem nära släktingar i cancer, varav två var min mamma och min obiologiska pappa. Min äldsta son dog i en trafikolycka. 

Men: jag går till jobbet varje dag. Jag jobbar heltid som gymnasielärare. Jag är kommunombud för Lärarnas Riksförbund. Jag håller i styrelsemöten och arrangerar medlemsmöten. Jag är god man åt en handikappad kille. Jag sitter i Café Skogens styrelse. Jag städar trapphuset där jag bor. Jag korrekturläser tidskriften Cirkulation. Jag har ett välstädat hem. Jag byter gardiner ibland och jag bäddar min säng varje dag. Jag har en sommarstuga där jag klipper gräs. Jag stryker mina kläder. Jag bakar, lagar mat, tvättar och städar. Jag umgås så ofta det går med min särbo. Jag går på bio, teater och konserter. Jag gläds åt att min son Simon finns. Jag håller kontakten med mina vänner. Jag skickar kort till folk som fyller år. Jag tar promenader. Jag ser sällan på TV. Jag gråter också och saknar Martin. Det enda jag inte gör ordentligt sedan Martin dog är motionerar. Jag simmade tre ggr i veckan i fem år innan han dog. Men jag har ingen offerkofta. Jag ska börja simma och gymma igen. Snart. Men det är upp till mig och inte min omgivning. Så, nu känns det bättre.”

 

 

 

 

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser