Namn till bebisen

Innan jag fick barn tänkte jag mig att min bebis skulle ha ett namn med många stavelser. Helst fyra.

I-sa-be-lla. Ve-ro-ni-ka. Ma-gda-le-na. Ja, Magdalena heter jag själv i mellan namn. Jag har tre förnamn; Pia, Bodil, Magdalena. Och jag kallas för BODIL. Brorsan heter Jan, Thomas, Mikael. Kallas för THOMAS. Så tänkte de, mina föräldrar. 

Så hittade jag min man. Inom många områden min raka motsats (känns det igen?). Han gillar att komma i tid till hållplatser och perronger. I GOOOOD tid. För mig känns en väntan på mer än tio minuter vid en busshållplats som ett straff!

Jag gillar att mingla, prata med främlingar och springa efter bussar om jag har bråttom. Det är sånt min man tycker känns som ett straff. Men vi strävar på och har nått 16 år tillsammans. Vete fan hur det går till! Kanske hjälper det att vi har exakt samma humor och att han får mig att skratta varje dag? True story.

Ett annat område vi fungerar olika på är framtidsplanering. Jag lever stor del av mitt tankeliv i framtiden. Planerar nästa… ja, vad som helt, egentligen. Nästa fest, nästa projekt, nästa resa. Sånt blir min man stressad av. Ja, rent av förbannad ibland. Som när jag talar om nästa resa i samma ögonblick vi släpar våra resväskor över tröskeln därhemma från den vi just varit på. Så jag har lärt mig att hålla inne med en del idéer som rör framtiden. Och inte kräva att han ska hänga med på att glädjefullt tänka framåt.

Så den dagen när jag var gravid och han plötsligt kom hem och sade att han tyckte att Emma vore ett fint namn till flickan i magen (det hade vi tagit reda på) blev jag golvad! I did NOT see that coming!

Emma. Ett mycket vanligt namn och endast två stavelser. Vi hade pratat om att vad det än blev för namn så måste det funka på både svenska och engelska, men längre än så hade vi aldrig kommit. Och nu, detta! Känslostormen av att MIN man tänkte framåt om vårt lilla barn vann över allt annat och så fick det bli Emma. Med modifikation. Hon har bara ett extra förnamn men det fick bli Magdalena.

Och två månader efter hon kom fick vi besök av Expressen som skrev en liten artikel om de vanligaste namnen och att EMMA var det vanligaste för tredje året i rad! Hittade artikeln på nätet alldeles nyss. Här hittar ni den. TRENDIGAST JUST NU – HETA EMMA

namn till bebisen - Emma 2004

 

kontaktknapp homeknapp

Annonser
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser