Adjö, Hugo.

Det var verkligen inte länge sedan jag fotograferade Hugo. Det var förra sommaren och det var för organisationen Essence Vitae.

Vi var 50 st fotografer över hela landet som regelbundet åkte hem till barnfamiljer där någon led av en dödlig sjukdom och helt enkelt bjöd på en familjefotografering. Många av familjerna skrev på bloggen och deras texter publicerades tillsammans med bilderna från dagen. De fick också en fotobok och en förstoring för väggen. Vi ville fånga kärleken, banden, skratten. Precis som vi vill med alla familjer vi fotograferar. Innan det är försent.

Essence Vitae finns inte mer som organisation men några av oss fotografer har startat egna grupper, sprungna ur det arbetet. Sprungna ur känslan av att detta verkligen betyder något och vi kan inte bara sluta. Här i Stockholm drog jag och Gisela igång Life & Love Photography. Vi har nu fotograferat vår första familj under sommaren och på lördag fotograferar Gisela vår andra familj. För Livet & Kärleken. Som pågår i allra högsta grad ännu.

För än är det inte över! Men Krabbes sjukdom är en överjävlig sjukdom som få barn överlever mer än ett par år. Det var den Hugo hade. Hugo vid havet. Det är den familjen på lördag också är drabbad av. De är i början på sin resa och Hugos familj i slutet på sin.  Nu finns han inte mer. Mamma skriver på bloggen ”I förmiddags somnade Hugo in, lugnt och stilla, i våra armar. Han föddes klockan 10.03 och lämnade oss klockan 10.03. Den senaste infektionen blev helt enkelt för tuff för honom. Vi saknar honom oerhört.”

Hugo med de stora, blå ögonen. Hugo, som faktiskt log, i mer än ett år. Hugo, som jag hann träffa, fotografera och klappa lite. Mitt mammahjärta suckar och önskar att allt vore annorlunda. Utom det att jag var där, den där dagen i Juni förra året, med min kamera.

Hugo Här kan du läsa bloggen om Hugo skriven av hans mamma och pappa.

homeknappkontaktknapp

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser
%d bloggare gillar detta: