Måla med ljus – eller på kroppen

(English below the image) Jag har alltid gillat tatueringar. Kanske var det för att min mamma alltid sade att hon gjorde det. Hon var sjuksköterska och hade i sin ungdom haft några gamla sjömän som patienter på sin äldrevårdsavdelning. Alla vackert tatuerade. Något hon gärna smickrade dem för.

Själv hade jag en fusktatuering som 20-åring. En ros. Det var på åttiotalet då det började bli poppis med tauteringar som ett modebegrepp. Unga tjejer tatuerade sig för första gången i större antal. Och jag var en wanna be som inte vågade mig på en riktig. Sedan talade jag om, när jag närmade mig min 50-årsdag, att jag skulle ha en tatuering då. Men jag kunde aldrig komma på vad den skulle föreställa och … då antar jag att jag kanske inte vill ha en. Egentligen.

Men imorgon har jag bildvisning för en fin, ny mamma och hennes mamma. De kom till studion med en liten   kille härom veckan och snart insåg jag att här måste vi ta av blusar och kavla upp ärmar. Båda två hade tatueringar men mormor ledde i hästlängder med antal och färger. Här ser ni (delar av) henne och hennes lilla barnbarn.

Mormor med tatuering - Bergman Hughes Images, porträttfotografI’ve always liked tatoos. Maybe beacuase my mother always did. When she was a young nurse she had a group of old sailors as patients at one time. All of them with many tatoos. she loved them. And was sure to tell them.

Me, I had a fake tatoo when I was in my late twenties. A small rose. It was in the 80s, when tatoos started to get popular in Stockholm. More young women were suddenly starting to get them as a fashion statement. I was merely a wanna be who weren’t brave enough to get a real one. As I approached my 50th birthday I kept saying that that’s when I’d get one. But I never managed to figure out what my motive should be, so I finally decided that I probably don’t want to get one badly enough. 

But the other day I met two women who weren’t as hesitant. A mom with her little son and HER mom. And Grandma  had most of them! So as soon as I discovered that,I made sure their shirts came off and sleeves were rolled up! 

Because I like tatoos. 

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser
%d bloggare gillar detta: