Kan själv – fotobok!

Det här inlägget kommer att hamna under TIPS. För det är exakt vad det är – i slutet. Men låt mig inleda med en historia:

Ända sedan tonåren har jag gjort fotoalbum fulla med bilder från resor blandat med bilder från en eftermiddag i någon kompis vardagsrum. Bilder av vänner, platser och älskade. När jag gifte mig började jag göra ett av året som gick, varje år. Många dåliga bilder av fyrverkerier från Nyårsnatten kan man hitta i slutet av dessa album! Många maträtter jag ätit på restaurang. Många närbilder av min man, leende (eller inte) över en kaffekopp…t.ex.

Jag klippte och klistrade och skrev små texter till. Och naturligtvis åkte en och annan biljett eller pressad blomma med. Eller en karta med resvägen utstakad! Det var fantastiska album! För mig. Inte alltid så fantastiska bilder. Fotografen i mig av idag fasar över tekniken (eller frånvaron av tekniken) i många bilder men oavsett så ÄLSKAR jag bilderna och albumen. De är mina minnen, mina val ur alla livets korta stunder som flyger förbi ofångade – om man inte har en kamera.

Sedan kom digitalkamerorna och mycket senare kom  FOTOBOKEN.  Byggd av digitala filer. Efter min dotter föddes har jag inte hunnit göra fler album. MEN jag har gjort den första fotoboken! Nu, för inte så länge sedan! Den täcker 2005. Emmas första år. Så jag har lite jobb kvar att göra men jag SKA göra snart ta mig fram till 2013!

Dessa böcker gör jag åt min dotter. Hon ska ha dem när hon blir stor. Och sedan ge dem vidare. Det spelar ingen roll att ingen i familjen uppenbarligen kunde fota i motljus när hon var liten. Det spelar ingen roll att det blir suddigt när en ettåring målmedvetet kryper över golvet om man bara har en liten kompaktkamera och dåligt ljus. Det är vårt liv, vår kärlek, vår vardag. I en bok. Att hålla i, sitta och titta i tillsammans. Att prata om.

Det finns fler fotoboksföretag men vårt 2005 skapades med hjälp av fotobok.com. De album och böcker jag skapar som professionell fotograf åt mina kunder är en helt annan sak. De innehåller professionella porträtt med min egen redigering och sedan min egen bokdesign för högsta möjliga kvalitet och värde. För familjerna är det ändå kärleken och livet mina album skildrar. Det är meningen. Men det jag talar om här är något annat.

Alla har de ju även sina egna bilder – fantastiska bilder – tagna i motljus av en snabb ettåring. Eller av en trulig tonåring i en urblekt hängmatta på landet… Suddiga eller inte, tekniskt perfekta eller inte, huvudsaken är att bilderna blir tagna, att kärleken blir skildrad mitt i vardagen och att dessa bilder sedan tas tillvara t.o.m. för de som kommer efter oss!

Så nu uppmanar jag dig; Tag de där bilderna, även om du inte riktigt vet hur, och skapa sedan en bok! Eller ett album. Något att hålla i. Jag använde Fotobok – du kan göra som du vill med det. Bara du tar tag i det där nu. Jag kommer att kolla av med dig senare. När jag själv gjort klart min för 2006!

Här kan du titta på en del av MIN bok.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser