Långfredag

När jag var liten var långfredagen en dag när man skulle ta det lugnt, inte leka vilt och vi hade ingen TV på. Min mamma berättade att när hon var liten täckte man över speglarna med svart tyg. Så att man inte kunde riskera att vara högfärdig. Om man skulle gå förbi, råka kasta en blick och tycka att man var snygg.

Men nu är långfredagen något helt annat. Uppladdning för Påskafton/vanlig Söndag. Och vi ska pynta snart men just nu njuter jag av en latte och nybakat valnötsbröd från Fabrique. Butiken tvärs över gatan. Här är mina morgonbilder…

20130329-085429.jpg

20130329-085441.jpg

20130329-085512.jpg

20130329-085527.jpg

20130329-085542.jpg

When I was a child on Good Friday we weren’t allowed any wild games or watch TV. My mom told me that when she was a child they hung black fabric over the mirrors to prevent vanity. Like if you would pass by, happen to glance in the mirror and think you looked pretty good.

Nowadays Good Friday is just a kick off for Easter/regular Sunday. We’re going to get the Easter decorations out soon. But first I’ll enjoy my latte and fresh walnut bread from the bakery shop across the street. Here’s my morning images.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser