Ombokningar och Alicemössan

För bara att par dagar sedan hade jag två fotograferingar inbokade idag. Det är inte ofta jag har två fotograferingar på en lördag. Brukar begränsa mig till en. Men nu blev det så den här gången och jag såg fram emot dem.

Men igår kväll gick det rasande fort utför för min unge. Hon började känna värk i örat vid 16-tiden  och sedan var det kört. Öroninflammation igen. Det var länge sedan nu men när hon var mindre fick hon det ganska ofta. Det var rent hemskt! Nu är hon åtta år och det är förstås lika hemskt! Men man kan åtminstone förklara och reonera lite mer med henne.

Den här gången provade jag något nytt förutom värktabletter; lökomslag. Man hackar gul lök och gärna någon vitlöksklyfta och lägger i en nätgasbinda. Det var lite klurigt att hålla ihop det utan att det ramlade ut lökbitar men med ett par olika bitar lindade åt olika håll gick det. Sedan lägger man det rakt på örat så att det riktigt täcker öronsnäckan och sätter på en mössa som håller fast det. Det gjorde faktiskt skillnad på värken, enligt Emma, och jag märkte det också. Det sägs att det har en antibakteriell funktion också men det vet jag inte. Under natten sprack trumhinnan men det sov hon sig igenom faktiskt!

Och fotograferingarna idag, då? Jo, den ena blev ombokad redan igår för att de barnen blivit sjuka. Och de jag hade kvar idag dök inte upp.  När jag ringde för att höra om hur det gick så fick jag veta att jag hade fört in bokningen på fel…månad! Det var den 16 mars vi hade bestämt och inte den 16 februari! Rätt som det var hade jag en ledig lördag med min sjuka unge! Ibland blir det som det ska vara utan att man ens anstränger sig.

20130216-123531.jpg      EN SISTA VIKTIG SAK:

Mössan som min unge har på sig är inte vilken mössa som helst. Det är ALICEMÖSSAN.  Just här äter hon frukost och har en mjuk snuttetrasa mot det stackars örat, under mössan. Den bakomliggande historien om Alicemössan kan du läsa om på hemsidan. Köper du en så skänker du samtidigt pengar till barncancerfonden. Den finns i flera olika färger och mönster. De är jättefina och lite tunna, som en vårmössa, eller en under-hjälmen-mössa. Och så är de utmärkta till att hålla lökomslag på plats.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Du är varmt välkommen att kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 • Till Hemsidan

 • nyhetsbrev
 • Min podcast

 • Kategorier

 • Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör sällskap med 66 andra följare

 • Mitt instagram

  Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

 • Arkiv

 • Annonser